Ecologencollectief ECO

Alcedo Natuurprojecten is een eenmansbedrijf, maar in de praktijk wordt, om de grote hoeveelheid werk te kunnen verzetten, graag samengewerkt met collega zzp-ers en andere ecologische adviesbureaus. Om deze samenwerking te faciliteren en te organiseren is in 2022 de Stichting ECO opgericht. Deze stichting coördineert het Ecologencollectief. Hieronder staat een overzicht van een aantal veldmedewerkers en bureaus waarmee binnen dit collectief wordt samengewerkt.

Jos Hoekerswever

Jos is afgestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein (2017) en vanaf 2018 is hij werkzaam als zzp-er vanuit zijn bedrijf Aeshna ecologie en beheer. Tijdens zijn studie deed hij ervaring op in binnen- en buitenland (Suriname, Portugal). Sinds 2016 is Jos als vaste veldmedewerker betrokken bij Alcedo, met name voor SNL monitoring (libellen, dagvlinders en sprinkhanen), maar ook voor onderzoek aan andere soortgroepen (vogels, flora, amfibieën, reptielen en vissen), het uitvoeren van ecologische quickscans en ecologische begeleiding en het vervaardigen van verspreidingskaarten (GIS).

Jan-Joost Mekkes

Jan-Joost Mekkes ronde in 2010 zijn opleiding MBO bos- en natuurbeheer af. Tijdens zijn opleiding deed hij onderzoek aan libellen en dagvlinders in Italië en Slovenië. Na zijn opleiding werkte hij enige jaren als beheerder van entomologische collecties bij Naturalis. In de maanden januari tot en met maart 2020 werkte hij voor EIS als entomoloog op Sint Maarten en Sint Eustatius. Vanaf 2013 is Jan-Joost jaarlijks betrokken bij SNL inventarisaties. Sinds 2019 is hij als vaste veldmedewerker betrokken bij Alcedo.  Behalve dagvlinders, libellen en sprinkhanen omvat zijn expertise ook bijen, vliegen, kevers, wantsen en nachtvlinders.

Henk Mellema

Henk studeerde milieukunde in Deventer. Sinds 2018 is hij full-time werkzaam als zzp-er vanuit zijn bedrijf Mellema Ecologie. Zijn specialisaties liggen met name op het vlak van vleermuizen, zoogdieren, stadsvogels, roofvogels en uilen. Vanuit Alcedo Natuurprojecten wordt Henk vooral ingezet voor vleermuisonderzoek, het uitvoeren van ecologische quickscans en ecologische begeleiding.

Wim Bakker

Wim verleent zijn diensten bij SNL karteringen (libellen, dagvlinders, sprinkhanen). Daarnaast zorgt hij voor het vervaardigen van verspreidingskaarten (GIS) die worden gebruikt in de rapportages van de onderzoeken.

Rosalie Rozeboom

Rosalie Rozeboom volgde een opleiding natuureducatie bij NatuurWijs. Haar grote passie is om kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Dat doet ze vanuit haar eigen bedrijf De Natuurderij. Sinds 2017 is zij betrokken bij Alcedo voor het project BiologieLokaal. Vanuit BiologieLokaal geeft zij vanaf 2017 tijdens de schoolvakanties wekelijks een natuuractiviteit op Camping De Roos in Ommen.

 • Overige leden van collectief:
 • Gabi Milder-Mulderij, Bureau Biota
 • Rudmer Zwerver, Zwerver Faunatechniek
 • Douwe Schut, Bureau Lampyris
 • Melchior van Tweel, Bureau van Tweel
 • Henk Ruiter
 • Petra Otte, Otte Groenadvies

Overige samenwerkingspartners:

 • Jacobien Dijkstra, Vechtdal Gidsennetwerk
 • Gijs Bouwmeester, Bouwmeester Ecologie
 • Saskia Mulder, Mulder Ecologie
 • Jochum en Ruben Drost, SNL karteringen
 • Marianne Oude Tijdhof, SNL karteringen

Alcedo Natuurprojecten werkt in opdracht van diverse opdrachtgevers.

© Alcedo Natuurprojecten 2018
Privacy Statement

Cornelis Houtmanstraat 10
8023 EA Zwolle